بافت و معماری خانه های روستایی در ماهنشان
منازل روستایی با بافت های خشت و گل به صورت سنتی کهن ترین شکل اجتماعات انسانی را روایت می کند.
به گزارش موج رسا; سکونتگاه های روستایی به عنوان کهن ترین شکل اجتماعات انسانی به دنبال تغییر در شیوه معیشت و نحوه زندگی، عموما بر پایه کشاورزی و فعالیت های وابسته به آن در فضاهای جغرافیایی دارای منابع آب و خاک حاصلخیز ایجاد شده، رشد و گسترش یافته اند.
گاهی برخی از این بافت ها و سکونتگاه های روستایی به دلیل زیبایی و چینش خانه ها تبدیل به مناطق گردشگری شده و یا شیوه ساخت آنها معماران و مهندسان امروزی را به تفکر و تحقیق وا داشته است.
چرا که در قدیم منازل را طوری می ساختند که با نبود سیستم های امروزی گرمایشی و سرمایشی بتوانند در فصول مختلف سال خصوصا تابستان و زمستان مامن امن و آسایشی داشته باشند.
هرچند این منازل امروزه با توجه به قدمت های آن قدیمی و شاید تخریبی شده است اما نوع معماری برخی از ساختمان ها حال و هوای خاصی را می بخشد.
روستاها برای اینکه بتوانند همگام با اجرای طرح های نوسازی و تحول خواهی روستائیان به حیات خود ادامه دهند؛ نیازمند تغییر در شکل، بدنه، کالبد و بالاخص نوع ساختمان مسکونی خود می باشند، که گاهی این تحولات کالبدی همخوانی چندانی با نوع اقتصاد معیشتی حاکم بر این کانون های سکونتگاهی ندارد.
منبع:شمیم ماهنشان
انتهای خبر/